مقالات

زیروکلاینت چیست؟ کاربرد و نحوه استفاده از زیرو کلاینت

زیرو کلاینت چیست

زمانی که کسی در مورد دستگاهی بهینه برای محیط VDI (مجازی سازی دسکتاپ) خود تصمیم می گیرد، ۲ گزینه ظاهر می شود. شما می توانید یک تین کلاینت یا یک زیرو کلاینت ارائه دهید. هر دو دستگاه می‌توانند از یک سخت‌افزار استفاده کنند، اگرچه زیرو کلاینت ها اغلب به فضای کمی نیاز دارند، زیرا آنها فقط برای یک برنامه طراحی شده‌اند (مانند Citrix، VMware Horizon، Nutanix Frame، Microsoft AVD یا Windows 365، و غیره…). در این مقاله می خواهیم روی اینکه زیروکلاینت چیست تمرکز کنیم و ببینیم که چگونه می توان آن را از تین کلاینت متمایز کرد.

 

زیروکلاینت چیست ؟

زیرو کلاینت یک مدل محاسباتی مبتنی بر سرور است که در آن دستگاه محاسباتی، هیچ حافظه محلی ندارد. یک زیروکلاینت را می توان با یک تین کلاینت مقایسه کرد که سیستم عامل و تنظیمات پیکربندی خاص هر دستگاه را در حافظه فلش ذخیره می کند.یک محصول زیرو کلاینت معمولی همچون جعبه کوچکی است که برای اتصال صفحه کلید، ماوس، مانیتور و اتصال اترنت به یک سرور از راه دور عمل می کند. سرور که میزبان سیستم عامل و برنامه های نرم افزاری تین کلاینت است، به صورت بی سیم یا با کابل قابل دسترسی است.

اساساً، زیرو کلاینت ها، رایانه‌های بدون پیکری هستند که برای انجام بسیاری از کارکردهایی که یک رایانه شخصی سنتی،  معمولاً با استفاده از سخت‌افزار و نرم‌افزار خود از عهده آنها برمی‌آید، می توانند با اتکا به سرور همان وظایف را عملی می کنند.زیرو کلاینت ها اغلب در یک محیط زیرساخت دسکتاپ مجازی (VDI) استفاده می شوند. همین مسئله آنها را برای موقعیت های کاری از راه دور یا محیط های کاری توزیع شده ایده آل می کند.

بیشتر بخوانید: مجازی سازی دسکتاپ چیست؟

زیروکلاینت و مزایای آن

 

نحوه عملکرد زیرو کلاینت

زیروکلاینت ها اساساً واحدهای تغییر مسیر ورودی/خروجی(I/O)  هستند. تمام ورودی‌های کاربر (کلیک‌های ماوس، ضربه‌های کلید و … ) به یک سرور راه دور فرستاده می‌شوند که داده‌ها را برای نمایش در یک مانیتور متصل بازمی‌گرداند. تقریباً تمام پردازش ها در قسمت سرور انجام می شود.دستگاه های زیروکلاینت هیچ قطعه متحرک و سخت افزاری برای پردازش یا ذخیره سازی ندارند.

تمام پردازش و ذخیره سازی در کامپیوتر میزبان انجام می شود. زیروکلاینت ها از سیستم عامل استفاده نمی کنند و در عوض از سیستم عامل برای اتصال به یک دستگاه راه دور استفاده می کنند.هیچ داده ای در زیرو کلاینت ها ذخیره نمی شود زیرا امکان ذخیره محلی وجود ندارد. بنابراین، همه برنامه ها بر روی یک سرور در یک مرکز داده از راه دور تهیه و مدیریت می شوند، سپس با استفاده از پروتکل آن به دستگاه زیرو کلاینت ارائه می شوند.

 

انعطاف پذیری زیروکلاینت ها

زیرو کلاینت برای اجرای یک برنامه در یک زمان ساخته شده است. به عنوان مثال، اگر نیاز به اجرای هر دو RDS و VMware Horizon از یک دستگاه داشته باشیم، به یک سیستم عامل تین کلاینت نیاز دارد.

 

بیشتر بخوانید: تین کلاینت چیست؟مزایا،کاربرد و روش استفاده از تین کلاینت

مشخصات سخت افزاری زیرو کلاینت

زیروکلاینت ها اغلب از نظر فیزیکی قطعات کوچکی از سخت افزار هستند. آنها معمولاً بیش از ۳۰.۴۸ سانتی متر ارتفاع، حدود ۵.۰۸ سانتی متر عرض، و وزن تقریباً ۹۰۷ گرم ندارند. آنها معمولاً شامل یک پردازنده با سیستم عامل اصلی نصب شده روی آن، و ترکیبی از پورت ها از جمله HDMI، DVI، DisplayPort، USB و Ethernet هستند. همچنین یک پورت برای منبع تغذیه روی آنها وجود دارد.زیروکلاینت ها همچنین تمایل دارند درگاه‌های صوتی داشته باشند و از نصب بی‌سیم و استانداردهای الکترونیک ویدئویی (VESA) نیز پشتیبانی می‌کنند. برخی از زیرو کلاینت ها از چندین مانیتور پشتیبانی می کنند.

 

تفاوت تین کلاینت و زیرو کلاینت چیست ؟

تین کلاینت و زیرو کلاینت هر دو دستگاه با کارایی بالا هستند که به یک دستگاه راه دور متصل می شوند و یک زیرساخت محاسباتی متمرکز را مدیریت می کنند. با این حال، زیرو کلاینت ها نسبت به تین کلاینت ها سبک‌تر هستند. آنها هیچ سیستم عاملی ندارند، در حالی که یک تین کلاینت دارای حداقل یک سیستم عامل است.

کاربرد زیرو کلاینت

برای مطاله بیشتر در این خصوص می توانید به مقاله تفاوت تین کلاینت و زیرو کلاینت مراجعه نمایید.

 

مزایای زیرو کلاینت چیست؟

  • مصرف برق می تواند به اندازه یک پنجاهم نیاز تین کلاینت باشد
  • دستگاه ها بسیار ارزان تر از رایانه های شخصی یا تین کلاینت ها هستند
  • زیروکلاینت وسیله ای کارآمد و امن برای ارائه برنامه ها به کاربران است
  • عدم وجود نرم افزار روی زیروکلاینت به این معنی است که هیچ آسیب پذیری در برابر بدافزار وجود ندارد و دستگاه را تهدید نمی کند
  • مدیریت زیرو کلاینت ها به طور کلی آسان است
  • در یک محیط دسکتاپ مجازی، مدیران می‌توانند تعداد رایانه‌های شخصی را کاهش دهند و چندین رایانه شخصی مجازی را بر روی سخت‌افزار سرور اجرا کنند
  • افزایش کارایی سخت افزار می تواند منجر به بهبود تجربه کاربر شود

بحث امنیت در زیرو کلاینت ها یکی از مسائل مهم در حوزه استفاده از زیروکلاینت ها است. که لازم است قبل از خرید زیرو کلاینت ها از نکات مربوط به آنها با خبر باشید.

معایب زیرو کلاینت ها

آنها اغلب توانایی محدودی در ارائه گرافیک دارند

عملکرد آنها به اتصال شبکه بستگی دارد زیرا آنها برای انجام تقریباً تمام پردازش ها به سرورهای راه دور متکی هستند.

 

زیروکلاینت در بازار امروز

برخی از نمونه‌های محصولات زیروکلاینت شامل موارد زیر است:

زیروکلاینت دل وایز DELL WYSE 5030 P25

زیروکلاینت اچ پی T310 Quad display port

هر محصول ممکن است از نظر قیمت، ویژگی‌های ورودی/خروجی و اتصال پروتکلی که برای آن بهینه شده است کمی متفاوت باشد. زیروکلاینت ها اغلب برای VDI استفاده می شوند زیرا به کاربران اجازه می دهند تا به طور موثر دسکتاپ خود را از راه دور روی لپ تاپ، تبلت و دستگاه های تلفن همراه مجازی سازی کنند.

 

کاربرد زیرو کلاینت برای مجازی سازی دسکتاپ (VDI)

زیرو کلاینت ها به دلیل مزایای منحصر به فردشان اغلب در تنظیمات VDI استفاده می شوند. آنها یک تجربه دسکتاپ سنتی را بدون تمام نگهداری، پیکربندی و قطعات متحرک اضافه شده در دستگاه کاربر ارائه می دهند.فقدان فضای ذخیره سازی داخلی و کمبود سیستم عامل به هکرها فرصت های بسیار کمی  (اگر وجود داشته باشد ) برای دسترسی به اطلاعات حساس می دهد و باعث می شود دستگاه کمتر در معرض ویروس قرار گیرد. Zero Client ها همچنین زمان‌های بوت‌آپ نسبتاً سریعی دارند و به تعمیر و نگهداری بسیار کمی نیاز دارند، که معمولاً در صورت لزوم شامل به‌روزرسانی‌های ساده میان‌افزار است.

علاوه بر این، زیروکلاینت ها را می‌توان از راه دور توسط مدیران فناوری اطلاعات در مقیاس راه‌اندازی و پیکربندی کرد، زیرا آنها در یک زیرساخت محاسباتی متمرکز مدیریت می‌شوند و نیازی به حضور کارگر فناوری اطلاعات در مجاورت فیزیکی دستگاه ندارند.کاربران می توانند دسکتاپ مجازی را در هر دستگاه با تنظیمات شخصی بارگذاری کنند. اگر دستگاه با مشکلات تعمیر و نگهداری مواجه شود، این کار راحت است زیرا کاربر می تواند از دستگاه دیگری برای دسترسی به دسکتاپ راه دور استفاده کند و تجربه دسکتاپ یکسانی داشته باشد.

شرکت همراه سیستم طلایه با بیش از سه دهه فعالیت در حوزه آی تی، یکی از بزرگترین وارد کنندگان مینی کامپیوتر و تین کلاینت و زیروکلاینت در ایران است و مفتخر است که تمامی کالا های خود را از بهترین برند های دنیا به مشتریان خود ارائه میدهد. گارانتی اصلی و معتبر همراه سیستم طلایه نیز آرامش خاطری برای خرید آسان مشتریان محترم است.

دیدگاهتان را بنویسید