مقالات

انواع سرورهای اختصاصی و کاربرد آنها

سرورهای اختصاصی همان سرورهای فیزیکی هستند که به طور کامل به یک سازمان یا شرکت اختصاص داده می‌شوند

در فرآیند توسعه سرور، شرکت‌هایی که قبلاً از هاست مجازی و سرورهای خصوصی مجازی (VPS) استفاده می‌کردند، در حال حاضر بیشتر به سرورهای اختصاصی روی آوردند. این تغییر ناشی از نیاز به منابع و قدرت پردازش بیشتر، امنیت بالاتر و کنترل دقیق‌تر بر سرور است. سرورهای اختصاصی، سرورهای فیزیکی هستند که به طور کامل به یک سازمان یا شرکت اختصاص داده می‌شوند. در این حالت، تمام منابع سخت‌افزاری و نرم‌افزاری به صورت انحصاری برای استفاده آن سازمان در دسترس قرار می‌گیرد. این سرورها امکانات و قابلیت‌های بسیاری را در اختیار کاربران قرار می‌دهند. به عنوان مثال، قابلیت انتخاب سخت‌افزار و نرم‌افزار مورد نیاز، امکانات امنیتی پیشرفته، امکانات پشتیبانی و نگهداری، سفارشی‌سازی و کنترل کامل بر سرور و بسیاری از ویژگی‌های دیگر.

سرور اختصاصی چیست؟

سرور اختصاصی نوعی از سرور است که یک کلاینت تنها به آن دسترسی انحصاری دارد. هیچ محدودیتی برای استفاده از چنین سروری وجود ندارد. شما می توانید هر نرم افزار مورد نیاز برای پروژه خود را نصب کنید. اجاره سرور اختصاصی در مقایسه با اجاره VPS خیلی بهتر است. آنها ویژگی های فنی پیشرفته ای دارند و برای پروژه های بزرگی که به سرعت، ثبات و امنیت بالا نیاز دارند ایده آل هستند. سرورهای اختصاصی مناسب برای سازمان‌ها و شرکت‌هایی هستند که نیازمندی‌های خاصی دارند و به دنبال امنیت بیشتر و کنترل دقیق‌تر هستند.

مانند شرکت‌های بزرگ، سازمان‌های دولتی، سرویس‌دهنده‌های وب، تجارت الکترونیک و بسیاری شرکت های خصوصی. با استفاده از سرورهای اختصاصی، کاربران می‌توانند به طور کامل بر روی منابع سرور خود کنترل داشته باشند و قدرت پردازش، حافظه، پهنای باند و دیگر منابع را به صورت انحصاری بهره‌برداری کنند. این امکانات و قابلیت‌ها باعث افزایش عملکرد و کارایی سرور می‌شود و به شرکت‌ها کمک می‌کند تا در محیط رقابتی فعلی بهترین عملکرد را ارائه دهند.

انواع سرورهای اختصاصی

به طور کلی سرور های اختصاصی در سه گروه اصلی دسته بندی می شوند:

1.سرورهای اختصاصی سطح ورودی

در ساختار سرورهای اختصاصی سطح ورودی معمولاً از یک CPU کوچکتر مانند Intel Xeon 1230v6 استفاده می شود. این یک گزینه ایده آل برای سایت های پربازدید و فروشندگاهی است. سرورهای اختصاصی سطح ورودی منابع زیادی را برای نگهداری چندین وب سایت و برنامه های کاربردی کوچک به طور همزمان فراهم می کنند.

2.سرورهای اختصاصی در سطح تجاری

سرورهای اختصاصی در سطح تجاری، یک CPU پیچیده‌تر مانند Intel Xeon Gold 6226R را اجرا می‌کنند. این گزینه برای پایگاه های داده، پروژه های کوچک Software-as-a-Service (SaaS) و فروشندگان بزرگ طراحی شده است. سرورهای اختصاصی در سطح تجاری برای اجرای چندین برنامه و تعداد زیادی وب سایت خوب هستند.

3.سرورهای اختصاصی در سطح سازمانی

سرورهای اختصاصی سطح سازمانی معمولاً راه اندازی دو پردازنده را اجرا می کنند. اینها پیچیده ترین تنظیمات برای میزبانی برنامه های پیچیده، چند کاربره، پایگاه داده های بزرگ، پروژه های SaaS گسترده یا محیط های مجازی هستند. موارد استفاده اضافی برای این نوع سرورها، وب‌سایت‌ها و برنامه‌های کاربردی بازی با داده‌های چرخشی است.

سطوح مدیریت برای سرورهای اختصاصی

سطوح مدیریت بسته به اینکه آیا کاربران از طریق پروتکل پوسته ایمن (SSH) متصل می شوند یا از پشتیبانی فنی ارائه دهنده برای پرداخت هزینه استفاده می کنند متفاوت است.

سرورهای اختصاصی از سطوح مدیریت مختلفی برخوردارند، که به کاربران اجازه می‌دهد سطحی از کنترل و مدیریت بر روی سرور خود داشته باشند. در ادامه، سطوح مدیریت متداول برای سرورهای اختصاصی را بررسی خواهیم کرد:

  1.  مدیریت کامل (Root/Administrator Access): در این سطح، کاربران دارای دسترسی کامل به سرور هستند و می‌توانند تمامی عملیات مدیریتی را انجام دهند. این شامل نصب و پیکربندی نرم‌افزارها و سرویس‌ها، تنظیمات سیستم عامل، ایجاد و حذف حساب‌های کاربری و سطوح دسترسی مختلف، مدیریت پشتیبان‌گیری و بسیاری از وظایف دیگر می شود. این سطح مدیریت برای توسعه‌دهندگان و متخصصان حرفه‌ای بسیار مناسب است.

  1.  مدیریت تحت نظارت (Managed): در این سطح، سرویس دهنده یا شرکت میزبانی مسئولیت برخی از وظایف مدیریتی را بر عهده می‌گیرد. این شامل نصب و به روزرسانی نرم‌افزارها، مانیتورینگ و نظارت بر عملکرد سرور، پشتیبان‌گیری و راه‌اندازی مجدد سرور، مدیریت امنیت و برخی از تغییرات پایه‌ای است. این سطح مدیریت برای کسانی که تجربه کافی در مدیریت سرور ندارند یا تمرکز بیشتری روی بخش‌های دیگر توسعه دارند، مناسب است.
  2.  مدیریت سخت‌افزاری (Hardware Management): در این سطح، مدیریت سرور به صورت فیزیکی توسط سرویس دهنده یا شرکت میزبان انجام می‌شود. این شامل نصب و راه‌اندازی سخت‌افزار، تعمیرات و تعویض قطعات، مدیریت انرژی و خنک‌کننده‌ها و سایر وظایف مرتبط با سخت‌افزار است. این سطح مدیریت برای کسانی که تسلط بیشتری روی سیستم‌ها و قطعات سخت‌افزاری دارند، مناسب است.

سرورهای اختصاصی خود مدیریت چیست؟

اگر کاربر سرور بخواهد سرور را حفظ کند، به آنها دسترسی کامل به تجهیزات داده می شود. این سرورها برای کسانی که مایل به صرفه جویی در هزینه یا داشتن یک سیستم منحصر به فرد هستند که نیاز به تعمیر و نگهداری ویژه دارند، کاربردی و سودمند هستند.

چگونه بهترین سرور اختصاصی را انتخاب می کنید؟

برای انتخاب بهترین سرور ، ابتدا باید مشخصات فنی مورد نیاز پروژه خود را بدانید. به عنوان مثال، چه نوع پردازنده، رم و فضای دیسک مورد نیاز است؟ از آنجایی که سرورها از طریق اینترنت به هم متصل می شوند، در نظر گرفتن پهنای باند موجود نیز موضوعی حیاتی است. برای بسیاری از پروژه ها، این موضوع به اندازه جنبه فنی اهمیت دارد. یکی از پرفروش ترین سرورهای نسل هشتم برند HPE است که در خانواده سرورهای رک مونت 2U (دو یونیت) قرار می گیرد. این مدل سرور، دارای دو سوکت پردازنده FCLGA2011 می باشد. رید کنترلر آن بطور پیشفرض Smart Array P420i است که قابلیت نصب کش نوع FBWC را نیز دارد. DL380 Gen8 بر حسب نیاز می تواند از دو نوع فرمت سایز هارد سرور SFF و LFF سایز بزرگ پشتیبانی نماید.

پردازنده

پردازنده مغز سرور شما است. سرعت عملیات را تعیین می کند. فرکانس و تعداد هسته ها دو پارامتر اصلی هستند که باید روی آنها تمرکز کنید. فرکانس پردازنده بر عملکرد کلی مانند سرعت رندر صفحه تأثیر می گذارد و همچنین تعداد هسته ها بر روی مقیاس پذیری تأثیر گذار است. هرچه هسته های پردازنده بیشتر باشد، سایت قادر به مدیریت ترافیک بیشتری خواهد بود. پردازنده ها در مدل های زیادی وجود دارد، اما پردازنده های سرور، منحصراً برای وظایفی که سرور انجام می دهد ساخته شده اند. یک سرور باید فرکانس و تعداد هسته های لازم برای مقابله با عملیات در صدم ثانیه را داشته باشد. این موضوع برای عملکرد روان و بدون نقص برنامه ها، سرعت اجرای فرآیند و زمان پاسخگویی به درخواست ضروری است.

حافظه با دسترسی تصادفی (RAM)

به طور اساسی، RAM حافظه کوتاه مدت سرور است. این به عنوان ذخیره سازی موقت برای داده ها عمل می کند که امکان پردازش سریعتر را به همراه دارد. رم دارای ویژگی های فرکانس و تولید است، اما مهم ترین پارامتر تعداد گیگابایت (GB) است. هرچقدر رم بیشتر باشد عملکرد سرور بهتر خواهد بود. هر برنامه در حال اجرا مقداری رم مصرف می کند و داشتن مقدار ناکافی باعث ایجاد مشکلاتی از جمله اجرای کند عملیات و شکست کامل پروژه می شود.

راه های انتخاب بهترین سرور اختصاصی چیست؟

به عنوان مثال، شما اگر از سریع ترین پردازنده هم استفاده کنید، اگر حافظه رم کافی نداشته باشید، به این معنی است که بازدیدکنندگان کمتری می توانند به طور همزمان به سایت شما دسترسی داشته باشند.

فضای دیسک

یک سرور چندین فرآیند را به طور همزمان اجرا می کند: نصب برنامه های جدید، تولید داده ها، ایجاد پشتیبان، و ثبت گزارش ها. مقدار فضای دیسک در سرور، حجم کاری که سرور می تواند انجام دهد و سرعت عملکرد سرور، مانند سرعت خواندن و نوشتن را تعیین می کند. با وجود داشتن یک پردازنده مناسب، سرور برای کار سریع به فضای دیسک کافی نیاز دارد.

اتصال اینترنت

سرورها وظایف مشخص خود را انجام می دهند و نتایج را از طریق اینترنت ارسال می کنند. این نتایج از پاسخ های ساده تا الگوریتم های پیچیده را شامل می شود. هنگام انتخاب سرور، باید اطمینان حاصل کنید که:

-سرور دارای نرخ انتقال اطلاعات مناسب برای نیازهای شما است. این معمولاً باید بیش از 100 مگابایت در ثانیه باشد.

-سرور می تواند مقدار اطلاعات منتقل شده را در یک زمان خاص مدیریت کند. ترافیک معمولا نامحدود است، اما در برخی موارد محدودیت هایی وجود دارد.

مکان سرور

بر کسی پوشیده نیست که سرور نزدیک‌تر به دلیل نزدیکی به کاربر، داده‌ها را سریع‌تر منتقل می‌کند. فرض کنید شما یک شرکت بازی آنلاین در آمریکای جنوبی هستید. حتی با سریع‌ترین اینترنت ممکن، طبیعتا بازی برای بازیکنان مناطق دورافتاده به همان اندازه که برای بازیکنان محلی اجرا می‌شود، روان نخواهد بود.

بنابراین، بسیار مهم است که اطمینان حاصل کنید که شرکت میزبان سرورهایی در مناطقی که برای شما مهم هستند، دارد. اگر می خواهید یک فروشگاه آنلاین با بارگذاری فوری صفحه ایجاد کنید، سرور شما باید در محل مورد نظر شما باشد.

شرایط سرور

هنگامی که از شرایط اولیه سرور همچون مشخصات فنی، اتصال به اینترنت و موقعیت مکانی آن راضی هستید، بررسی اینکه آیا اقدامات اضطراری لازم در دسترس است یا خیر حیاتی است. ضروری است که مرکز داده ای که سرور شما را در خود جای داده است دارای منبع تغذیه مداوم و منبع تغذیه اضطراری باشد. شما همچنین نیاز به اتصال دائمی به کانال های ارتباطی دارید که در صورت خرابی، بتوانید تجهیزات را جایگزین کنید.

امنیت نیز حیاتی است. شما نیاز به محافظت در برابر حملات DDOS و ربات‌ها و سایر تهدیدات دارید. سطوح امنیتی از L1 تا L7 متغیر است. برای مثال، اگر یک پروژه بسیار مهم مانند یک قرارداد دولتی دارید، باید در نظر بگیرید که آیا مرکز داده سطح رضایت بخشی از امنیت داده ها را ارائه می دهد یا خیر.

در نهایت، مرکز داده چقدر مجهز است؟ آیا تهویه و خنک کننده کافی برای سرور وجود دارد و آیا اقدامات متقابلی برای شرایط پیش بینی نشده وجود دارد؟ در مارس 2021، یک مرکز داده در استراسبورگ فرانسه به دلیل نداشتن سیستم اطفاء حریق خودکار به طور کامل سوخت. فاجعه ای که می توانست کاملاً قابل اجتناب باشد.

مزایای سرورهای اختصاصی

  1. امنیت بهتر:  در این صورت تمام حجم سرور کاملا متعلق به شماست. هیچ کس نمی تواند عملکرد آن را مختل کند یا ویروس آپلود کند.
  2. افزایش عملکرد: قرار دادن پایگاه داده روی سخت افزار اختصاصی بار محاسباتی روی سرورهای پایگاه داده را کاهش می دهد.
  3. پیکربندی منعطف سخت افزار: سرورهای اختصاصی به این معنی است که تنظیمات شما کاملاً انعطاف پذیر است. به عنوان مثال، بسته به نیازهای عملکرد خود و ارائه دهنده هاست خود، می توانید سرور خود را با یک پردازنده خاص پیکربندی کنید. همچنین، اگر پایگاه داده بزرگی دارید، می توانید به فضای دیسک اضافه کنید.
    سرور های اختصاصی بسیار انعطاف پذیر هستند.
  4. پیکربندی منعطف نرم افزار: از آنجایی که سرور فقط به سازمان شما اختصاص خواهد یافت، می توانید هر نرم افزاری را که دوست دارید نصب کنید.
  5. منابع قابل اعتماد: استفاده از سرورهای اختصاصی به شما این امکان را می دهد که چندین درخواست را به طور همزمان پیش ببرید. به شما امکان می دهد پروژه های بزرگ راه اندازی کنید و همچنین خطرات ناشی از نقص سیستم، مانند خرابی در زمان اوج مصرف یا پاسخ های تاخیری را نیز از بین می برد.

معایب سرورهای اختصاصی

-افزایش هزینه: برخی از مزایای سرورهای اختصاصی هزینه دارد. فاکتور هزینه یک نکته جدی است. برای پروژه های سطح ورودی، گزینه های دیگری مانند VPS وجود دارد.

-مدیریت اضافی: سرور اختصاصی نیاز به پشتیبانی واجد شرایط دارد. داشتن ارائه دهنده ای که می توانید برای کمک با آن تماس بگیرید، سودمند است. اگر پشتیبانی اضافی گزینه مناسبی برای شما نیست، باید یک مدیر استخدام کنید و هزینه های بیشتری را به هاست خود اضافه کنید.

-خرابی احتمالی: ارتقاء سخت افزار شما پتانسیل خرابی را دارد زیرا اکثر ارتقاء سخت افزاری نیاز به آفلاین بودن سرور دارند. برنامه ریزی پیشرفته برای همه مراحل ارتقاء سخت افزار ضروری است.

راهنمای خرید سرور اختصاصی مناسب

با وجود انواع مختلف سرورهای اختصاصی در بازار، اینکه کدام یک از سرور ها برای نیازهای شما مناسب است، امری زمان بر است. اما با درک اهداف و مشخصات هر نوع سرور، می توانید گزینه های خود را محدود کرده و بهترین را برای کسب و کار خود انتخاب کنید. اما جای هیچ گونه نگرانی نیست. اگر با مطالعه این مقاله هم چنان موفق به تصمیم گیری نشده اید و یا احتیاج به مشورت با متخصصین در این زمینه را دارید، می توانید با همکاران مجرب در همراه سیستم طلایه تماس حاصل نمایید. آن ها طی بررسی و نیاز سنجی، سرور مناسب و پاسخگوی نیاز های شما را معرفی می کنند .

دیدگاهتان را بنویسید