مقالات

تین کلاینت صنعتی چیست؟

تین کلاینت صنعتی چیست؟

تین کلاینت‌ها به عنوان یکی از فناوری‌های نوین در حوزه فناوری اطلاعات شناخته می‌شوند که قابلیت اجرای برنامه‌ها و دسترسی به منابع سخت‌افزاری و نرم‌افزاری را از طریق شبکه فراهم می‌کنند. اما همه تین کلاینت ها یکسان ایجاد نمی شوند. برای موقعیت هایی که نیاز به راه حل سخت افزاری قابل اطمینان تری دارند، احتمالاً یک تین کلاینت صنعتی بهترین گزینه است. این  مقاله به این سوال پاسخ می دهد که تن کلاینت صنعتی چیست؟. پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.

 

تین کلاینت چیست؟

تین کلاینت یک دستگاه برای اعمال روش دسکتاپ مجازی است که هم می تواند به صورت مستقل مانند یک کامپیوتر معمولی و یا مینی کامپیوتر عمل کند و نیز می تواند به جای منابع رایانه بر روی منابع ذخیره شده در سرور مرکزی اجرا می شود. تین کلاینت ها با اتصال از راه دور به یک محیط محاسباتی مبتنی بر سرور، جایی که اکثر برنامه ها، داده های حساس و حافظه ذخیره می شوند کار می کنند. تین کلاینت ها همچنین می توانند به سرورهای مبتنی بر فضای ابری متصل شوند. در بسیاری از موارد، یک کامپیوتر تین کلاینت جایگزین موثری برای کامپیوتر شخصی (PC) است.برای آشنایی بیشتر در خصوص مزایا و کاربرد های تین کلاینت و نیز برای اطلاع از روش استفاده از آن می توانید مقاله تین کلاینت چیست را مطالعه کنید.

 

تین کلاینت صنعتی چیست؟

می توان گفت که تین کلاینت صنعتی به طور خاص برای مقاومت تین کلاینت ها در برابر گرد و غبار و زباله طراحی شده است. این سیستم ها دارای محفظه های کاملاً بدون فن و بدون هوا هستند که از اجزای داخلی در برابر هرگونه آسیب فیزیکی محافظت می کنند و در عین حال آنها را به وسیله قطعات بدون تحرک و ظریف خنک نگه می دارند. علاوه بر این، برخی از تین کلاینت های صنعتی این حفاظت را یک قدم جلوتر می برند. آنها می توانند سایر عوامل محیطی مانند دمای شدید، شوک و لرزش را تحمل کنند. این تین کلاینت های صنعتی همچنین دارای I/O تخصصی( سخت‌افزار ورودی-خروجی) برای نمایشگرهای مختلف، لوازم جانبی و تجهیزات پشتیبانی مورد نیاز در بسیاری از کاربردهای صنعتی و تجاری هستند.

بدون فن بودن تین کلاینت های صنعتی از ویژگی های مهم آن ها است

تین کلاینت های صنعتی از همان اصول تین کلاینت های ساده پیروی می کنند. هر دو مصرف انرژی پایینی دارند و بسیار جمع و جور هستند. با این حال، تین کلاینت‌های صنعتی از طراحی مقاوم بدون فن استفاده می‌کنند تا با اطمینان در محیط‌های نا ایمنِ صنعتی مانند کف‌های کارخانه کار کنند. این دستگاه‌ها به‌طور هدفمند ساخته شده‌اند و در بسیاری از شرکت‌ها و برای اجرای نرم افزار ‌های مخصوص مورد استفاده قرار می‌گیرند به طوریکه اگر به جای آن از تین کلاینت های معمولی استفاده شود، احتمال زیاد از کار می افتند! برخی از ویژگی های کلیدی که قابلیت اطمینان تین کلاینت صنعتی را برای کار در شرایط سخت تضمین می کند عبارتند از:
محدوده دمای عملیاتی گسترده

قابلیت پیکربندی I/O

مقاوم در برابر ضربه و لرزش

مقاوم در برابر گرد و غبار، زباله و محفظه

اتصال بی سیم

 

مزایای تین کلاینت صنعتی چیست؟

از اتاق کنترل گرفته تا مناطق خطرناک، تین کلاینت های صنعتی می توانند در هر شرایط سخت در محیط های اتوماسیون فرآیند مقاومت کنند. در عین حال، آنها دسترسی نامحدود به اطلاعات و برنامه های کاربردی را از سرورهای میزبان و از طریق یک سیستم متمرکز برای اپراتور فراهم می کنند. به عنوان یک راه حل مجازی سازی قوی و قابل اعتماد، تین کلاینت ها برای نمایش پیچیده ترین برنامه های فرآیندی مناسب هستند و چندین مزیت را ارائه می دهند.

1.کاهش کل هزینه های عملیاتی

از آنجایی که اکثرا برنامه‌ها بر روی سیستم میزبان اجرا می‌شوند، تین کلاینت‌های صنعتی در مقایسه با رایانه‌های ایستگاه کاری معمولی از اجزای سخت‌افزار کمتری تشکیل شده اند. پردازنده های کم مصرف برای اجرای پروتکل های مختلف راه دور و رمزگذاری و رمزگشایی داده های فشرده ارسال شده بین تین کلاینت و میزبان کاملاً کافی هستند. از آنجایی که اجزای تین کلاینت صنعتی به طور قابل توجهی مقرون به صرفه تر از اجزای با کارایی بالا برای رایانه های معمولی استفاده شده در ایستگاه کاری هستند، این به طور مستقیم بر هزینه های کل مجموعه تأثیر می گذارد. با این حال، برای دستیابی به عملکرد یکسان در زیرساخت تین کلاینت، یک سرور میزبان با کارایی بالا مورد نیاز است.

 

2.طول عمر سخت افزار و نرم افزار

یکی دیگر از مزایای تین کلاینت های صنعتی، عمر طولانی تر آنها در مقایسه با کامپیوترها است. دو دلیل برای این وجود دارد: اول، به‌روزرسانی‌های نرم‌افزار کاربردی بر تین کلاینت‌ها تأثیر نمی‌گذارند، زیرا آنها می توانند از طریق پروتکل از راه دور میزبان ارتباط برقرار می‌کنند. این مسئله، امکان استفاده از تین کلاینت ها را در حین به روز رسانی سیستم عامل یا برنامه فراهم می کند.

یکی از مزایای تین کلاینت های صنعتی افزایش طول عمر سخت افزار و نرم افرا آن ها است.

علاوه بر این، سیستم عامل های تعبیه شده مورد استفاده در تین کلاینت های صنعتی برای مدت طولانی تری نسبت به سیستم عامل های دسکتاپ پشتیبانی می شوند.

 

3.راه اندازی بدون دردسر

نصب و راه اندازی تین کلاینت های صنعتی بسیار آسان است. برخلاف نصب برنامه ها بر روی چندین کامپیوتر ایستگاه کاری، تین کلاینت ها را می توان به سرعت و به راحتی پیکربندی کرد. فرآیند راه‌اندازی معمولاً از دو مرحله تشکیل می‌شود: اختصاص یک آدرس IP به تین کلاینت، و تعیین اینکه تین کلاینت صنعتی به کدام سرور میزبان یا VM متصل خواهد شد.

 

4.در دسترس بودن سیستم بیشتر

به ویژه در محیط های صنعتی، سیستم ها نه فقط از لحاظ اقتصادی، بلکه برای محافظت از ایمنی تجهیزات فرآیند و پرسنل باید به طور قابل اعتمادی پیکربندی و اجرا شوند. تین کلاینت های صنعتی می توانند قابلیت اطمینان فرآیند را به دلیل عوامل متعددی افزایش دهند:

از آنجایی که تین کلاینت ها می توانند داده ها یا برنامه ها را به صورت محلی ذخیره کنند، سخت افزار معیوب را می توان تنها در چند دقیقه جایگزین کرد. این امر روی برنامه ها تأثیری نمی گذارد زیرا روی هاست اجرا می شوند. همچنین به دلیل اینکه تین کلاینت های مدرن به قدرت محاسباتی کمی نیاز دارند، قطعات صنعتی را می توان به شیوه ای مقرون به صرفه روی آن ها نصب کرد. همین موضوع، تین کلاینت صنعتی را قادر می سازد تا در محیط های صنعتی و پر خطر مورد استفاده قرار گیرند، جایی که ممکن است در معرض گرما، شوک، لرزش، گرد و غبار، فرآیندهای تمیز کردن و جوهای انفجاری باشند.

 

5.افزایش ایمنی

زیرساخت‌های متمرکز فناوری اطلاعات امنیت بیشتری را فراهم می‌کنند زیرا داده‌ها و برنامه‌ها بر روی میزبان در مرکز داده با پشتیبان‌گیری متمرکز و سرورهای اضافی ذخیره می‌شوند.

با استفاده از تین کلاینت های صنعتی ایمنی کار خود را افزایش دهید.

هم چنین در تین کلاینت‌های صنعتی، از پورت‌های خاصی استفاده می‌شود که برای کاربردهای صنعتی طراحی شده‌اند. به عنوان مثال، پورت‌های COM و LPT که معمولاً در کامپیوترهای خانگی استفاده نمی‌شوند، اما در صنعت برای اتصال به دستگاه‌های مختلف همواره ضروری هستند.

 

چگونه از تین کلاینت صنعتی برای برنامه های سازمانی-صنعتی استفاده می شود؟

نمونه های برنامه های کاربردی سازمانی مانند اتوماسیون صنعتی و تولید هوشمند به مقادیر زیادی از واحد تکنولوژی محاسباتی برای اجرای طرح ها در مقیاس بزرگ نیاز دارند. این تین کلاینت‌های صنعتی به تکنسین‌ها این امکان را می‌دهند که به راحتی داده‌ها را نظارت، به‌روزرسانی و ضبط کنند، زیرا تمام پردازش داده‌ها از طریق سرور میزبان انجام می‌شود. این به تکنسین‌ها اجازه می‌دهد تا صدها یا حتی هزاران تین کلاینت صنعتی را به طور کارآمد مدیریت کنند، بدون اینکه نیازی به استفاده از هر کامپیوتر به‌طور جداگانه داشته باشند. همانطور که قبلاً ذکر شد، تین کلاینت‌های صنعتی برای پایداری در محیط‌های محرک و نا امن کارخانه ها یا حتی در فضای باز که تین کلاینت و مینی پی سی های معمولی از پا در می آیند، بسیار کارآمد هستند.

 

کی و کجا از تین کلاینت های صنعتی استفاده کنیم؟

تین کلاینت‌های صنعتی برای سازمان‌های بزرگی که با داده‌های حساس روی تعداد زیادی دستگاه کار می‌کنند، بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. این به تکنسین ها اجازه می دهد تا تمام نمونه های موجود در سرور را به طور متمرکز مدیریت کنند و از امنیت داده ها اطمینان حاصل نمایند. علاوه بر این، به دلیل عدم نیاز تین کلاینت های صنعتی به قطعات گران قیمت، آن ها به عنوان یک گزینه مقرون به صرفه به شمار می روند.

دیدگاهتان را بنویسید