هارد دیسک ها یکی از مقرون به صرفه ترین راه ها برای ذخیره انبوه داده ها هستند. لپ تاپ ها و رایانه های شخصی ما شامل هارد اینترنال هستند و همه چیز از سیستم عامل گرفته تا نرم افزار و بازی روی آن نصب شده است. ما میتوانیم از هارد دیسکهای اکسترنال برای افزایش فضای موجود در رایانههای شخصی و لپتاپهای خود استفاده کنیم، و همچنین میتوانیم از آنها برای انتقال دادهها از یک رایانه به رایانه دیگر نیز بهره ببریم. با این حال، هارد دیسکها در اندازه، شکل و ویژگیهای متفاوتی هستند، بنابراین مهم است که در مورد روند بازار آموزش داده شود. در این مقاله قرار است به طور مفصل به راهنمای خرید هارد اکسترنال بپردازیم.
راهنمای خرید هارد اکسترنال
با توجه به تنوع برند، مدل و قیمت هارد دیسک های اکسترنال در بازار، لازم است تا قبل از خرید هارد اکسترنال شناخت دقیق تری از جزئیات آن ها بدست آورید. در ادامه به بررسی ابعاد اصلی یک هارد اکسترنال external که هنگام خرید خوب است بدانید، اشاره خواهیم کرد:
1. ظرفیت ذخیره سازی
اگر به دنبال یک هارد اکسترنال هستید، در نظر داشته باشید که مقدار و نوع محتوایی که میخواهید روی آن ذخیره کنید، تعیین کنندهی انتخاب شما خواهد بود. اگر قصد این را دارید که از تمامی اطلاعات سیستم عامل، موسیقی، فیلمها و سایر فایلهایتان نسخه پشتیبان تهیه کنید، بهترین گزینه یک هارد با ظرفیت بالا خواهد بود. در حال حاضر، بیشتر درایوهای اکسترنال با ظرفیتهایی متنوع از 500 گیگابایت تا 8 ترابایت در بازار عرضه میشوند.
2. سرعت انتقال اطلاعات
سرعت هارد یکی دیگر از نکات مهمی است که هنگام خرید هارد باید به آن توجه کنید. هارد دیسک ها (دیسک سخت) از دیسک های مغناطیسی چرخان برای ذخیره داده ها استفاده می کنند. هدهای خواندن/نوشتن در صورت لزوم این داده ها را تغییر می دهند، بنابراین شما صداهای چرخشی نمادین آنها را می شنوید. SSD ها (درایوهای حالت جامد) از ترانزیستورهای گیت کوچک در سلول ها استفاده می کنند که می توانند بر اساس پالس های الکتریکی روشن یا خاموش شوند. آنها کاملا بی صدا هستند و هیچ قطعه متحرکی ندارند. هرچه سرعت (چرخش در دقیقه) بیشتر باشد، سرعت انتقال اطلاعات درایو بیشتر است. سرعت اکثر هارد دیسکها از 5000 دور در دقیقه (چرخش در دقیقه) متغیر است و برای درایوهای کلاس سازمانی تا 15000 دور در دقیقه میرسد.
نکته بعدی، سرعت خواندن و نوشتن است، اینکه درایو( هارد) شما با چه سرعتی می تواند داده ها را بازیابی کند و داده های جدید را ذخیره کند. توانایی بیرون کشیدن فایل های حجیم از کامپیوتر و ذخیره آنها بر روی هارد دیسک در چند ثانیه بسیار جذاب است. متوسط سرعت انتقال HDD بین 80 تا 160 مگابایت بر ثانیه برای درایو 7200 RPM است. این میزان با SSD به حدود 300 مگابایت بر ثانیه تا چند هزار مگابایت بر ثانیه افزایش می یابد. درایوهای حالت جامد بالاترین سرعت را ارائه می دهند که می تواند تصمیم شما را تحت تأثیر قرار دهد. به خصوص اگر از HDD به SSD می روید، احتمالاً تفاوت قابل توجهی در سرعت مشاهده خواهید کرد.
سرعت انتقال اطلاعات هارد دیسک به رابط آن نیز بستگی دارد. امروزه اکثر هارد های اکسترنال از درگاه USB به عنوان رابط استفاده می کنند. اکثر کامپیوتر های شخصی و لپ تاپ ها از اتصال USB 2.0 پشتیبانی می کنند. دستگاه های جدیدتر هم اکثرا دارای پورت USB 3.0 هستند. در حالی که USB 2.0 دارای سرعت تئوری انتقال داده 480 مگابیت در ثانیه است، USB 3.0 می تواند حداکثر سرعت تئوری 5 گیگابیت در ثانیه را ارائه دهد. اگر درایو USB 3.0 که خریداری کنید، می توانید انتظار عملکرد بسیار بیشتری نسبت به USB 2.0 داشته باشید.
3. سیمی یا بی سیم
در حالی که بیشتر هاردهای اکسترنال دارای اتصال سیمی هستند، با این حال می توان هارد اکسترنال بی سیم را نیز در بازار پیدا کرد. تفاوت بزرگ این است که هارد دیسک های بی سیم دارای یک باتری قابل شارژ داخلی هستند و می توانند مستقیماً به تعدادی دستگاه، که یا دارای روتر هستند و یا می توانند بدون روتر باشند، متصل شوند.
4. درایو های ذخیرهسازی ابری NAS (Network-Attached Storage)
این نوع هارد معمولاً به جای اتصال مستقیم به رایانه شخصی یا لپ تاپ، به روتر شبکه متصل می شود. با درایو NAS، تمام دستگاههای موجود در یک شبکه میتوانند دادههای ذخیره شده روی آن را ذخیره کنند. بسیاری از این درایوها از طریق اینترنت نیز قابل دسترسی هستند.برخی از درایوهای NAS نیز به شما امکان می دهند هارد دیسک های اضافی را در شبکه به اشتراک بگذارید. این درایوها ممکن است از DLNA نیز پشتیبانی کنند، به این معنی که میتوانید عکسها، موسیقی و فیلمها را از طریق آن در هر دستگاهی که در شبکه است پخش کنید.
5. منبع تغذیه و شکل فیزیکی
در حالی که اکثر هارد اکسترنال ها با استفاده از کابل USB تغذیه می شوند، برخی از آنها ممکن است به منبع تغذیه اضافی نیاز داشته باشند. انرژی هارد دیسک های قابل حمل، از کابل USB تامین می شود. با این حال، هارد دیسک های رومیزی ممکن است به یک پوشش خارجی همراه با منبع تغذیه نیاز داشته باشند. بدنه دارای یک پورت USB برای انتقال داده و یک پورت ورودی برق خواهد بود. در حالی که هارد دیسک های اکسترنال عمدتا قابل حمل هستند، برخی از آنها ضخامت بیشتری دارند، در حالی که برخی ممکن است مانند یک تلفن همراه براق و باریک باشند. آنها در اندازه ها و اشکال مختلف موجود هستند. هنگام خرید بهتر است که به نوع طراحی و کیفیت ساخت نیز توجه کرد.
6. گارانتی و قابلیت های اضافی
برخی از سازندگان نیز نرم افزارهای کاربردی را به همراه هارد دیسک های خارجی یا اکسترنال بسته بندی می کنند. این نرم افزارها شامل ویژگی های پشتیبان گیری آنلاین هستند که برخی از آنها فضای آنلاین را در وب نیز ارائه می دهند. این فضا می تواند برای ذخیره یک نسخه پشتیبان از راه دور از اطلاعات حیاتی شما استفاده شود. برخی از تولیدکنندگان، نرم افزار محافظت از رمز عبور را نیز ارائه می دهند که با استفاده از آن می توانید دسترسی افراد ناخواسته به داده های ذخیره شده در هارد دیسک را محدود کنید. آخرین و در عین حال مهم ترین ویژگی هارد اکسترنال که باید در زمان خرید به آن توجه کنید ، گارانتی هارد اکسترنال است. در حالی که برخی از تولید کنندگان یک سال گارانتی تعویض ارائه می دهند، برخی از آنها ممکن است تا سه سال گارانتی نیز ارائه دهند. با داشتن اطلاعات لازم، باید بتوانید درایو مناسب را برای ذخیره اطلاعات خود انتخاب کنید. اگر در خصوص خرید هارد اکسترنال احساس سردرگمی کردید، شما می توانید در خصوصص نکات دقیق تر از جمله قیمت روز هارد اکسترنال با کارشناسان مجرب شرکت همراه سیستم طلایه مشورت نمایید.